Celestýnské a fritové nudle

od | Led 23, 2021 | Doplňky a pochutiny

Já jsem staromilec a mám rád poctivá jídla. Nic proti současným trendům, ale co je odzkoušené, tomu věřím. Ne jinak je to s celetýnskými nudlemi. Dáváme je do sytých polévek, které jsou v týdnu i jako hlavní chod. Mám na mysli třeba fazolovou nebo čočkovou polévku.
Jako vylepšení se z tohoto těsta dělají i frotové nudle. Ty mám rád já. Postu je jednoduchý a zvládne to každý na provní dobrou. Takže s chtí do toho, půl je hotovo.

Suroviny

1 vejce

125ml mléka

60g hladké mouky

200g sádla

Postup 

  1. Všechy suroviny rozmícháme, nejlépe šlehačem
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a krémovitou směs rozlejeme tak, aby byla co nejtenší
  3. Pomalu opékáme ze všech stran
  4. Vyjmeme a nakrájíme na celestýnské nudle 5x1cm veliké
  5. Část nakrájíme na 5cm dlouhé, ale jen pár mimimetrů široké nudle
  6. Na pánvi smažíme do zlatova ve větším množství sádla
 

Tip:          Místo sádla, které někdo nemusí, můžete použít jakýkoli rostliný olej. Diporučuji slunečnicový nebo řepkový.

Fotogalerie

Share This