Salát z nakládané zeleniny

od | Lis 2, 2024 | Doplňky a pochutiny

Tento recept prezentoval v jedné slovenské televizi nějaký známý kuchař, kterého jméno si už nepamatuji. A jelikož mě recept zaujal, tak jsem si ho poznamenal a zkusil zrealizovat. Opravdu to bylo dobré a nejen na přímou konzumaci, ale i na další použití. Ten kuchař z něj dělal například bramborové placky. A to bylo opravdu zajímavé.

Suroviny

1 cuketa malá

1 květák

2 cibule

3-4 papriky

3 stonky řapíkatého celeru

4 stroužky česneku

70g soli

1 PL oregána

pepř

semínka ( sezam, fenykl,.. )

zálivka:

300ml olivového oleje

300ml vinného octa

100ml sojové omáčky

 

Postup 

  1. zeleninu nakrájíme tak, aby jí bylo 1,2kg. Můžeme přidat, nebo kombinovat i jiné druhy, ale jen měkkou zeleninu
  2. nasypeme sůl, promícháme a necháme 10 minut odstát
  3. přidáme pepř, oregáno, semínka a necháme odstát 30 minut
  4. přidáme nadrobno nakrájený česnek
  5. směs přecedíme a zbavíme ji šťávy, kterou už nebudeme potřebovat
  6. směs naložíme do sklenice a zalejeme zálivkou, kterou jsme si průběhu přípravy připravili
  7. takto naložená směs vydrží v lednici přibližně měsíc

Tip:          Zde je opravdu nejdůležitější dodržet technologii postupu. Zeleninu nepoužívejte kořenovou, je tvrdá.

Fotogalerie

Share This