Vaječný koňak

od | Lis 2, 2024 | Doplňky a pochutiny

Tak jako kapr, tak i vaječný koňak patří k Vánocům. Neděláme ho dlouho, jen pár let, ale už jsme zvykli.

Suroviny

2 litry rumu

6 žloutků z domácích vajec

1 vanilkový lusk

4 slazené zahuštěné mléko Salko

 

Postup 

  1. žloutky za studena rozšleháme se semínky vanilky
  2. za stálého šlehání pomalu vléváme Salko a šleháme asi 3 minuty
  3. necháme odpočinout minimálně 10 minut
  4. šleháme další 3 minuty a vléváme rum
  5. přelejeme do sterilizovaných lahví, přibližně 3 litry vaječného koňaku

Tip:          namísto lusku vanilky používáme celý usušený a rozemlety lusk, který se dá koupit v obchodě

Fotogalerie

Share This